Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pilav met lamsvlees en yoghurt

Een verrassend rijstgerecht, lekker fris dankzij de yoghurt

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium
lamsvlees pilav
25 MIN

14 ingrediënten

2 personen

  • 2 el geschaafde amandelen
  • 2 ui
  • 2 kardemompeul*
  • 300 g Surinaamse rijsts
  • 2 tl koenjit
  • 2 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 80 g rozijnens
  • 4 el zonnebloemolies
  • 400 g lamsboutlapjes (à la minute of in plakken van ca. cm)
  • 4 el eetlepel garam masalas
  • 4 el volle yoghurt (op kamertemperatuur)
  • 2 (versgemalen) peper
  • 2 el fijngesneden koriander

Werkwijze

1

Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Pel en snipper de ui. Kneus de kardemompeul. Kook de rijst met de koenjit, het kaneelstokje, de kruidnagels, kardemom en rozijnen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de olie en fruit de ui in 3 minuten op laag vuur. Snijd het vlees in blokjes van 2-3 centimeter en bak het al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de garam masala en yoghurt toe en laat het gerecht nog 1 minuut doorwarmen.

3

Breng de pilav op smaak met (versgemalen) peper. Verwijder het kaneelstokje, de kruidnagels en kardemom uit de rijst. Bestrooi de rijst met de amandelen. Strooi de koriander over het lamsvlees of serveer het erbij.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!