Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Pel en snipper de ui. Kneus de kardemompeul. Kook de rijst met de koenjit, het kaneelstokje, de kruidnagels, kardemom en rozijnen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pilav met lamsvlees en yoghurt
Voedingswaarden (per portie)
30 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
750 mg kalium,360 mg fosfaat

25 MIN
14 ingrediënten
2 personen
- 1ui
- 1kardemompeul*
- 150 gSurinaamse rijst
- 1 tlkoenjit
- 1kaneelstokje
- 2kruidnagels
- 40 grozijnen
- 2 elzonnebloemolie
- 200 glamsboutlapjes (à la minute of in plakken van ca. 1 cm)
- 0.5 eleetlepel garam masala
- 2 elvolle yoghurt (op kamertemperatuur)
- 1 elfijngesneden koriander
- +el geschaafde amandelen
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Verhit de olie en fruit de ui in 3 minuten op laag vuur. Snijd het vlees in blokjes van 2-3 centimeter en bak het al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de garam masala en yoghurt toe en laat het gerecht nog 1 minuut doorwarmen.
3
Breng de pilav op smaak met (versgemalen) peper. Verwijder het kaneelstokje, de kruidnagels en kardemom uit de rijst. Bestrooi de rijst met de amandelen. Strooi de koriander over het lamsvlees of serveer het erbij.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.
