Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Paprikasoep

Dit recept voor zout- en kaliumarme paprika soep is ideaal voor doordeweekse dagen. Combineer met smakelijke rijst of brood en je heb een voedzame maaltijd.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium
Zoutarme paprika gazpacho
25 MIN

5 ingrediënten

2 personen

  • 12 kleine rode paprika’s (of grote)
  • 2 teentje knoflook
  • 4 el (olijf)olies
  • 2 l zoutarme bouillon
  • 250 ml crème fraîche of slagroom  s

Werkwijze

1

Snijd de paprika’s in stukken en verwijder de zaadlijsten, pers de knoflook uit. Smoor de paprika en knoflook 15-20 minuten heel zachtjes in de olie, met het deksel op de pan, tot de paprika zacht is.

2

Pureer de stukken paprika in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef.

3

Voeg de bouillon toe en ten slotte de crème fraîche of slagroom.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!