Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Paprikasoep

Dit recept voor zout- en kaliumarme paprika soep is ideaal voor doordeweekse dagen. Combineer met smakelijke rijst of brood en je heb een voedzame maaltijd.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium,50 mg fosfaat
Zoutarme paprika gazpacho
25 MIN

5 ingrediënten

4 personen

  • 6 stukskleine rode paprika’s
  • 1 teentjeknoflook
  • 2 el(olijf)olie
  • 1 lzoutarme bouillon
  • 125 mlcrème fraîche of slagroom

Werkwijze

1

Snijd de paprika’s in stukken en verwijder de zaadlijsten, pers de knoflook uit. Smoor de paprika en knoflook 15-20 minuten heel zachtjes in de olie, met het deksel op de pan, tot de paprika zacht is.

2

Pureer de stukken paprika in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef.

3

Voeg de bouillon toe en ten slotte de crème fraîche of slagroom.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!