Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Paksoi

Met dit recept voor zoutarme, geroerbakte paksoi heb je een voedzaam en smakelijk Aziatisch bijgerecht in handen. Heerlijk met vis of een rijsttafel.

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit,0.04 g zout (16 mg natrium),5 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

650 mg kalium,70 mg fosfaat
Paksoi en andere groenten in een rechthoekige schaal
10 MIN

7 ingrediënten

4 personen

  • 2 struikenpaksoi à gram
  • 2 elzonnebloemolie
  • 1 teentjeknoflook, fijngesneden
  • 1sjalot, fijngesneden
  • 1 bolletjegember, in stukjes
  • +¼ rode paprika in stukjes
  • +gembersiroop

Werkwijze

1

Was de paksoi en snijd deze in repen van 2 cm. Houd de stengels apart van het blad.

2

Verhit olie in de wok en roerbak hierin de paprika, knoflook, ui en de gesneden paksoistengels een paar minuten.

3

Voeg de gember en het paksoiblad toe en roerbak dit nog 2 minuten mee. Roer tenslotte de gembersiroop door de groente.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!