Snijd de aardappelen en wortels in stukjes.
Marokkaanse groentesoep
Healthy Sisters Najima en Rachida trakteren je op een recept voor een zoutarm en vegetarisch alternatief voor de traditionele Marokkaanse soep harira. Lekker én gezond dus.
Voedingswaarden (per portie)
9 g eiwitNierinformatie (per portie)
650 mg kalium
8 ingrediënten
2 personen
- 2 scheutje olijfolie
- 4 zoete aardappelen, middelgroots
- 2 wortels, middelgroot
- 2 liter water
- 400 g rode linzens
- 2 bosje koriander
- 400 g kikkererwtens
- 2 el ras-el-hanout kruiden
Werkwijze
Verwarm de olijfolie in een soeppan.
Doe de aardappel en de wortel in de pan. Laat 5 minuten zachtjes stoven.
Voeg de linzen toe en roer even door.
Giet het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep een tijdje pruttelen, tot de groente zacht is.
Voeg koriander toe. Eventueel kun je er ook 2 teentjes knoflook bij doen. Laat de soep nog 5 minuten op het vuur staan.
Pureer de soep.
Voeg de kikkererwten toe. Door de kikkererwten pas na het pureren toe te voegen, heeft de soep ook een 'bite'. Je kunt hiervoor kikkererwten uit blik gebruiken. Je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken, maar deze moet je wel eerst weken en koken.
Voeg de ras-el-hanout toe, en roer alles goed door. De soep is klaar om opgeschept te worden!
Aan tafel kun je eventueel nog wat citroensap toevoegen aan je kop soep.
- Bron: Healthy SistersBerekening voedingswaarde: Monique Hoogerwerf, diëtist nierziekten