Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Mangomousse met kwark

Dit recept voor mangomousse met kwark is lekker, snel bereid en bovendien zout- en kaliumarm. Een feestje voor het oog én de mond.

Voedingswaarden (per portie)

13 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium,170 mg fosfaat
Mango voor zoutarme mangomousse
20 MIN

5 ingrediënten

4 personen

  • 1mango
  • 1 eetlepelcitroensap
  • 1 zakjevanillesuiker
  • 400 ghalfvolle kwark
  • 1 eetlepel(10 g) geschaafde amandelen

Werkwijze

1

Schil de mango.

2

Bewaar 1 reepje vruchtvlees als garnering.

3

Pureer de rest van het vruchtvlees met een staafmixer.

4

Vermeng de mousse met de kwark, de citroensap en desgewenst de vanillesuiker.

5

Verdeel de kwarkmousse over 4 schaaltjes en garneer het nagerecht met een schijfje mango en wat geschaafde amandelen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!