Laat de gelatine in koud water weken.
Kwarktaart
Geniet van een smeuïge kwarktaart boordevol frisse aardbeien. Lekker voor bij de koffie, of als nagerecht voor speciale gelegenheden!

10 ingrediënten
9 personen
- 500 gramaardbeien
- 500 grammagere kwark
- 200 gramlange vingers
- 8 blaadjesgelatine (wit)
- 100 gramongezouten roomboter
- 200 gramwitte basterdsuiker
- 3 eetlepelswater
- 250 mlslagroom
- +springvorm
- +staafmixer
Werkwijze
Verkruimel de lange vingers en doe deze in een kom.
Smelt de boter in een pannetje en meng deze door de kruimels van de lange vingers.
Vet de springvorm goed in en verdeel de kruimels van de lange vingers over de bodem.
Verwijder de kroontjes en pureer 3/4 van de aardbeien met een staafmixer.
Verwarm de eetlepels water in een pannetje.
Knijp de gelatine goed uit en voeg deze al roerend toe aan het pannetje.
Laat het gehele mengsel afkoelen.
Roer in een kom de kwark, suiker, gepureerde aardbeien en het gelatinemengsel door elkaar.
Klop de slagroom stijf en schep deze door het kwarkmengsel.
Verdeel het kwarkmengsel over de koekbodem van de springvorm.
Laat de taart ongeveer 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de koelkast en verdeel de overige aardbeien speels over de taart.