Rasp de oranjeschil van de sinaasappels en pers ze uit.
Hertenbiefstuk met sinaasappelsaus
Fan van wild, maar zoutarm dieet? Dan is dit recept voor zoutarme hertenbiefstuk met sinaasappelsaus iets voor jou. Ook fijn: de bereidingstijd is lekker kort. Zo kun je dit luxe gerecht ook op een doordeweekse dag maken.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

6 ingrediënten
4 personen
- 2 sinaasappels(schoongeboend)
- 75 mlhoning
- 125 mlazijn (bijv balsamico)
- 4 hertenbiefstukkenà gram
- 50 gramboter
- +vers gemalen peper
Werkwijze
Doe de rasp, sap, honing en azijn in een steelpan.
Breng dit aan de kook en laat in ongeveer 10 minuten inkoken tot een dikke saus.
Roer af en toe.
Laat de hertenbiefstukken in 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Bestrooi ze met vers gemalen peper.
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak ze 1 minuut op hoog vuur aan beiden kanten.
Voeg de rest van de boter toe en bak nog 3 minuten aan iedere kant.
Ze mogen rosé zijn van binnen.
Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Serveer de hertenbiefstuk en schenk de sinaasappelsaus erover.
