Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Hertenbiefstuk met sinaasappelsaus

Fan van wild, maar zoutarm dieet? Dan is dit recept voor zoutarme hertenbiefstuk met sinaasappelsaus iets voor jou. Ook fijn: de bereidingstijd is lekker kort. Zo kun je dit luxe gerecht ook op een doordeweekse dag maken.

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit,0.27 g zout (108 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

560 mg kalium,350 mg fosfaat
Bord met zoutarme biefstuk overgoten met saus
25 MIN

6 ingrediënten

4 personen

  • 2 sinaasappels(schoongeboend)
  • 75 mlhoning
  • 125 mlazijn (bijv balsamico)
  • 4 hertenbiefstukkenà gram
  • 50 gramboter
  • +vers gemalen peper

Werkwijze

1

Rasp de oranjeschil van de sinaasappels en pers ze uit.

2

Doe de rasp, sap, honing en azijn in een steelpan.

3

Breng dit aan de kook en laat in ongeveer 10 minuten inkoken tot een dikke saus.

4

Roer af en toe.

5

Laat de hertenbiefstukken in 30 minuten op kamertemperatuur komen.

6

Bestrooi ze met vers gemalen peper.

7

Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak ze 1 minuut op hoog vuur aan beiden kanten.

8

Voeg de rest van de boter toe en bak nog 3 minuten aan iedere kant.

9

Ze mogen rosé zijn van binnen.

10

Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.

11

Serveer de hertenbiefstuk en schenk de sinaasappelsaus erover.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!