Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Hertenbiefstuk met champignonsaus

Liefhebbers van wild kunnen hun hart ophalen bij dit recept voor een luxe hertenbiefstuk met champignonsaus. Lekker én gezond. Dubbel fijn!

Voedingswaarden (per portie)

25 g eiwit,0.15 g zout (60 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

680 mg kalium,300 mg fosfaat
champignons
20 MIN

6 ingrediënten

4 personen

  • 4 stukshertenbiefstuk
  • 1 eetlepelvloeibare margarine
  • 200gram)
  • 250 mlkookroom
  • +peper
  • +aluminiumfolie

Werkwijze

1

Verhit de margarine op hoog vuur in een koekenpan.

2

Leg de biefstukken in de pan en bak ze 3 minuten bruin.

3

Draai de biefstukken om en bak de andere kant ook 3 minuten bruin.

4

Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze in een stuk aluminiumfolie.

5

Laat de biefstukken ongeveer 5 minuten rusten.

6

Snijd het vlees in dunne plakjes tegen de draad in.

7

Hak de champignons/portobello’s grof.

8

Fruit de ui en bak de champignons in de koekenpan en voeg daarna de kookroom toe.

9

Laat dit op zacht vuur inkoken.

10

Er kan naar wens wat water worden toegevoegd, indien de saus te dik is.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!