Wrijf het vlees in met peper en mosterd.
Hamlapjes met kersensaus
Dit zoutarme recept voor hamlapjes met kersensaus is heerlijk voor koude dagen waarop je wilt uitpakken. Ook de geur is onweerstaanbaar. Extra fijn!
Voedingswaarden (per portie)
28 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
650 mg kalium,250 mg fosfaat

30 MIN
8 ingrediënten
2 personen
- 2 hamlapjesà g
- 1 theelepelFranse mosterd
- 2 eetlepelsvloeibaar bak- en braadvet
- 100 mlrode wijn
- 1 eetlepelkersenjam
- 1 theelepelaardappelmeel
- 200 gkersen op sap, uitgelekt
- +gemalen peper (uit de pepermolen)
Werkwijze
1
2
Bak het in circa 20 minuten bruin en gaar in het vloeibare bak- en braadvet.
3
Haal het gare vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.
4
Laat het 5 minuten rusten.
5
Breng ondertussen in een pan de wijn met de kersenjam, al roerende, aan de kook.
6
Voeg het wijn-jammengsel toe aan het bakvet.
7
Bind deze saus met aangelengd aardappelmeel.
8
Roer de uitgelekte kersen door de saus en laat ze even meewarmen.
9
Giet de saus over de hamlapjes.



