Wrijf het vlees in met peper en mosterd.
Hamlapjes met kersensaus
Dit zoutarme recept voor hamlapjes met kersensaus is heerlijk voor koude dagen waarop je wilt uitpakken. Ook de geur is onweerstaanbaar. Extra fijn!
Voedingswaarden (per portie)
28 g eiwitNierinformatie (per portie)
650 mg kalium
30 MIN
8 ingrediënten
2 personen
- 4 hamlapjes à 125 gs
- 2 gemalen peper (uit de pepermolen)
- 2 theelepel Franse mosterd
- 4 eetlepels vloeibaar bak- en braadvets
- 200 ml rode wijns
- 2 eetlepel kersenjam
- 2 theelepel aardappelmeel
- 400 g kersen op sap, uitgelekts
Werkwijze
1
2
Bak het in circa 20 minuten bruin en gaar in het vloeibare bak- en braadvet.
3
Haal het gare vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.
4
Laat het 5 minuten rusten.
5
Breng ondertussen in een pan de wijn met de kersenjam, al roerende, aan de kook.
6
Voeg het wijn-jammengsel toe aan het bakvet.
7
Bind deze saus met aangelengd aardappelmeel.
8
Roer de uitgelekte kersen door de saus en laat ze even meewarmen.
9
Giet de saus over de hamlapjes.