Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Geroosterde bietensalade met appel

Ben je op zoek naar een fris, verrassend en zoutarm recept? Dan moet je dit recept voor geroosterde bierensalade met appel eens proberen. Winters en zomers tegelijk!

Voedingswaarden (per portie)

11 g eiwit,0.92 g zout (368 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

720 mg kalium,135 mg fosfaat
Zoutarme geroosterde bietensalade met appel
40 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 250 gekooktebieten
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 25 grampistachenoten
  • 1 appelin parten
  • 75 gramgeitenkaas
  • 2 eetlepelsazijn
  • +½ bakje basilicum blaadjes, fijngeknipt

Werkwijze

1

Verwarm de oven op 200 graden Celsius.

2

Schil de bietjes, snijd ze in parten en doe ze in een ovenschaal.

3

Besprenkel de bietjes met olie.

4

Rooster de bieten in ongeveer 20 minuten in de oven.

5

Doe de pistachenoten in een andere ovenschaal en rooster 8 minuten in de oven naast de bieten.

6

Neem de bieten uit de oven.

7

Laat ze afkoelen op een schaal.

8

Neem de noten uit de oven en houd ze apart.

9

Verdeel de appelpartjes over de bieten en verkruimel de kaas erover.

10

Besprenkel de salade met azijn en bestrooi met de pistachenoten.

11

Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!