Verwarm de oven voor op 190 °C.
Gehaktbrood
Voedingswaarden (per portie)
25 g eiwit,0.63 g zout (252 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
750 mg kalium,230 mg fosfaat

25 MIN
13 ingrediënten
4 personen
- 2sjalotjes, fijngehakt
- 2 teentjesknoflook, uit de pers
- 2 eetlepel(olijf)olie
- 1 rodepaprika in kleine stukjes
- 2 worteltjesin kleine stukjes
- 2 stengelsbleekselderij in kleine stukjes
- 500 ghalf-om-halfgehakt
- 50 gpaneermeel
- 1 bekertjecrème fraîche van g
- 1 eetlepeltomatenpuree
- 2 eetlepelgehakte peterselie
- +½ theelepel chilipoeder
- +nootmuskaat en (vers) gemalen peper
Werkwijze
1
2
Fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten in een koekenpan.
3
Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze circa 5 minuten mee. Laat het geheel even afkoelen.
4
Vet een (glazen) cakevorm (20 cm lang) in met boter of olie.
5
Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de crème fraîche, de tomatenpuree, het groentemengsel en de kruiden door elkaar.
6
Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
7
Bak het gehaktbrood circa 40 minuten in de oven op 190 °C.
8
Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het ca. 10 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden.