Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gehaktbrood

Voedingswaarden (per portie)

25 g eiwit,0.63 g zout (252 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium,230 mg fosfaat
gehaktbrood en groenten op bakplaat
25 MIN

13 ingrediënten

4 personen

  • 2sjalotjes, fijngehakt
  • 2 teentjesknoflook, uit de pers
  • 2 eetlepel(olijf)olie
  • 1 rodepaprika in kleine stukjes
  • 2 worteltjesin kleine stukjes
  • 2 stengelsbleekselderij in kleine stukjes
  • 500 ghalf-om-halfgehakt
  • 50 gpaneermeel
  • 1 bekertjecrème fraîche van g
  • 1 eetlepeltomatenpuree
  • 2 eetlepelgehakte peterselie
  • +½ theelepel chilipoeder
  • +nootmuskaat en (vers) gemalen peper

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2

Fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten in een koekenpan.

3

Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze circa 5 minuten mee. Laat het geheel even afkoelen.

4

Vet een (glazen) cakevorm (20 cm lang) in met boter of olie.

5

Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de crème fraîche, de tomatenpuree, het groentemengsel en de kruiden door elkaar.

6

Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.

7

Bak het gehaktbrood circa 40 minuten in de oven op 190 °C.

8

Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het ca. 10 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!