Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gehaktbal met noten

Voedingswaarden (per portie)

25 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

500 mg kalium,310 mg fosfaat
gehaktballetjes, groenten en zuur op houten plank
30 MIN

7 ingrediënten

4 personen

  • 4 eetlepelsolijfolie
  • 100 gramongezouten noten, bijv amandelen, grof gehakt
  • 1 roodpepertje, verkruimeld
  • 2 tenenknoflook, geperst
  • 400 gramrundergehakt
  • 10 grampeterselie, klein geknipt
  • 1ei

Werkwijze

1

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en bak de amandelen en de rode peper gedurende 3 minuten onder regelmatig schudden.

2

Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

3

Vermeng het gehakt met de helft van de peterselie, ei en het notenmengsel. 

4

Draai er 4 ballen van.

5

Verhit de rest van de olie en bak de ballen rondom bruin.

6

Voeg een scheutje warm water toe, doe het deksel op de pan en sudder op middelhoog vuur gedurende 15 – 20 minuten gaar. Keer regelmatig

7

Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!