Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gehaktbal

Met dit basisrecept voor een zout- en kaliumarme gehaktbal kun je eindeloos variëren. Hoe? We leggen het je haarfijn uit.

Voedingswaarden (per portie)

23 g eiwit,0.5 g zout (200 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

350 mg kalium,230 mg fosfaat
Een zoutarme gehaktbal op een lepel
25 MIN

6 ingrediënten

2 personen

  • 1ei
  • 200 grundergehakt
  • 2 elpaneermeel
  • 2 elvloeibaar bak- en braadvet
  • +(versgemalen) peper
  • +nootmuskaat

Werkwijze

1

Klop het ei los. Vermeng het gehakt met paneermeel, ei, (versgemalen) peper en nootmuskaat. Vorm hiervan 2 gehaktballen.

2

Verhit het vloeibare bak- en braadvet in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Braad de gehaktballen circa 20 minuten op laag vuur. Keer de gehaktballen regelmatig om.

3

Maak de jus af met een scheutje water.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!