Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gebonden groentesoep

Met dit basisrecept voor zoutarme gebonden groentesoep kun je alle kanten op. Het is maar net waar jouw culinaire hart sneller van gaat kloppen.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium
gebonden soep
25 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 1000 g groenten*
  • 2 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 4 el (olijf)olies
  • 2 aardappel, in blokjes
  • 2 l zoutarme bouillon 
  • 250 ml crème fraîche of slagrooms
  • 2 citroen- of limoensap
  • 2 verse tuinkruiden, bijvoorbeeld peterselie, selderij, lavas, dille, kervel

Werkwijze

1

Was en snijd de groenten in stukken, snipper de ui en pers de knoflook uit.

2

Smoor de ui en knoflook 5 minuten heel zachtjes in de olie, de ui mag niet kleuren. Voeg de gesneden groenten en de in blokjes gesneden aardappel toe en smoor al omscheppend zachtjes mee.

3

Voeg de helft van de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de inhoud met het deksel op de pan, tot de groenten zacht zijn.

4

Pureer de groenten in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef. Voeg de rest van de bouillon toe en ten slotte de crème fraîche of slagroom.

5

Breng op smaak met een paar druppels citroen- of limoensap en (verse) tuinkruiden.

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!