Was en snijd de groenten in stukken, snipper de ui en pers de knoflook uit.
Gebonden groentesoep
Met dit basisrecept voor zoutarme gebonden groentesoep kun je alle kanten op. Het is maar net waar jouw culinaire hart sneller van gaat kloppen.
Voedingswaarden (per portie)
2 g eiwitNierinformatie (per portie)
400 mg kalium
9 ingrediënten
2 personen
- 1000 g groenten*
- 2 ui
- 2 teentje knoflook
- 4 el (olijf)olies
- 2 aardappel, in blokjes
- 2 l zoutarme bouillon
- 250 ml crème fraîche of slagrooms
- 2 citroen- of limoensap
- 2 verse tuinkruiden, bijvoorbeeld peterselie, selderij, lavas, dille, kervel
Werkwijze
Smoor de ui en knoflook 5 minuten heel zachtjes in de olie, de ui mag niet kleuren. Voeg de gesneden groenten en de in blokjes gesneden aardappel toe en smoor al omscheppend zachtjes mee.
Voeg de helft van de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de inhoud met het deksel op de pan, tot de groenten zacht zijn.
Pureer de groenten in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef. Voeg de rest van de bouillon toe en ten slotte de crème fraîche of slagroom.
Breng op smaak met een paar druppels citroen- of limoensap en (verse) tuinkruiden.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.