Snijd de korsten van het brood. De korstjes worden niet gebruikt. Verkruimel de rest van het brood.
Gazpacho
Ben je op zoek naar een fris en simpel bijgerechtje? Dan is dit recept voor kalium- en zoutarme gazpacho een aanrader. Tip: maak het een paar uur voor etenstijd.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

8 ingrediënten
2 personen
- 2 sneetjeswitbrood
- 250 gtomaten
- 1 elolijfolie
- +½ paprika (groen of rood)
- +½ komkommer
- +¼ ui
- +½ teentje knoflook
- +Azijn naar eigen smaak
Werkwijze
Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd de rest in kleine stukjes.
Mix de tomaten en de broodkruimels met een mixer tot een gladde crème ontstaat.
Snijd de paprika en de komkommer in kleine stukjes en snipper de ui fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Doe alles bij de tomatenmix.
Voeg een beetje water toe en mix alles tot een gladde dikke soep.
Voeg olie en azijn naar maak toe.
Laat de soep in 2 à 3 uur goed koud worden in de ijskast.
