Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gazpacho

Ben je op zoek naar een fris en simpel bijgerechtje? Dan is dit recept voor kalium- en zoutarme gazpacho een aanrader. Tip: maak het een paar uur voor etenstijd.

Voedingswaarden (per portie)

5 g eiwit,0.46 g zout (184 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

336 mg kalium,86 mg fosfaat
Kalium- en zoutarme gazpacho
20 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 2 sneetjeswitbrood
  • 250 gtomaten
  • 1 elolijfolie
  • +½ paprika (groen of rood)
  • +½ komkommer
  • +¼ ui
  • +½ teentje knoflook
  • +Azijn naar eigen smaak

Werkwijze

1

Snijd de korsten van het brood. De korstjes worden niet gebruikt. Verkruimel de rest van het brood.

2

Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd de rest in kleine stukjes.

3

Mix de tomaten en de broodkruimels met een mixer tot een gladde crème ontstaat.

4

Snijd de paprika en de komkommer in kleine stukjes en snipper de ui fijn.

5

Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.

6

Doe alles bij de tomatenmix.

7

Voeg een beetje water toe en mix alles tot een gladde dikke soep.

8

Voeg olie en azijn naar maak toe.

9

Laat de soep in 2 à 3 uur goed koud worden in de ijskast.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!