Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Eiersalade voor op brood

Met deze eiersalade voor op brood heb je een smakelijk en kruidig alternatief voor varianten uit de supermarkt, die vaak veel zout bevatten. Fijn!

Voedingswaarden (per portie)

5 g eiwit,0.23 g zout (92 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

70 mg kalium,100 mg fosfaat
eieren
5 MIN

6 ingrediënten

4 personen

  • 3 hardgekookteeieren
  • 1 elmayonaise
  • 1 elcrème fraîche
  • 1 tlmosterd
  • 1 elbieslook
  • +½ tl milde paprikapoeder

Werkwijze

1

Pel 3 gekookte eieren en snijd deze in een bewaardoosje in stukjes.

2

Voeg toe: 1 flinke eetlepel goede (zurige) mayonaise, 1 flinke eetlepel crème fraiche, ½ - 1 theelepel mosterd (begin met weinig!), 1 eetlepel klein geknipte bieslook en een ½ theelepel milde paprikapoeder.

3

Schep door elkaar.

4

Voeg naar smaak versgemalen peper toe.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!