Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Eieren met kerrie en gember in kokossaus

Voedingswaarden (per portie)

14 g eiwit,0.37 g zout (148 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium,220 mg fosfaat
eieren
20 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 4eieren
  • 3sjalotjes
  • 2 gemberbolletjesop siroop
  • 2 eetlepelszonnebloemolie
  • 1 tot2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepelkerrie
  • 1 theelepelkoriander (ketoembar)
  • 1 theelepelkomijn (djinten)
  • 3 eetlepelsgemalen kokos
  • 250 mlzoutarme bouillon
  • 1 eetlepelmaïzena

Werkwijze

1

Kook de eieren hard, pel ze en snij ze in de lengte doormidden.

2

Snipper de sjalotjes en snij de gemberbolletjes fijn.

3

Verhit de olie in een wok (of een braadpan) en fruit de sjalotjes en de uitgeperste knoflook hierin enkele minuten.

4

Voeg de kerrie, koriander, komijn en gember toe en fruit dit even mee.

5

Roer de zoutarme bouillon erdoor en voeg de gemalen kokos toe.

6

Bind de saus met de aangelengde maïzena tot de gewenste dikte.

7

Leg de eieren met de snijkant naar beneden in een voorverwarmde schaal en giet hierop de kokossaus.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!