Laat de boter smelten in een steelpan en voeg al roerende de bloem toe. Laat de roux, onder af en toe roeren, 2 minuten pruttelen op heel laag vuur.
Citroenroomsaus
Geef ieder vis- of kipgerecht een onweerstaanbare smaak aan de hand van dit recept voor zoutarme citroenroomsaus. Perfect voor een zonnige dag.

10 MIN
6 ingrediënten
2 personen
- 25 gboter
- 25 gbloem
- 0.25 lmelk
- 1 elcitroensap
- 2 elcrème fraîche, slagroom óf kookroom
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Giet er vervolgens al roerende een scheut koude melk bij. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en roer er scheutje voor scheutje de rest van de vloeistof doorheen. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen.
3
Roer op het laatst het citroensap en de crème fraîche (of slagroom of kookroom) door de saus.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.
