Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Actueel

Samen smaakvol verschil maken: Faiafood en de Nierstichting

25 juli 2025

De Nierstichting en Faia food trekken samen op om het belang van minder zout uit te dragen in het belang van (nier)gezondheid. Immers, bijna alle Nederlanders eten te veel zout en een te hoge zoutconsumptie verhoogt het risico op chronische nierschade. Daarom vraagt de Nierstichting samen met zoutbewuste smaakpartners aandacht voor minder zout gebruik.

Smaak is de sleutel

Minder zout gebruiken zónder in te leveren op smaak? Het kan wel, want smaak komt niet alleen uit zout. Maar zit ook in krachtige, pure ingrediënten, zoals knoflook, gember en ui. In de knoflook- en gemberpurees van Faia food zijn deze smaakbommetjes uit de natuur verwerkt. Ze tillen gerechten moeiteloos naar een hoger niveau – zonder de nadelige effecten van te veel zout.

Gezonder koken dankzij Smaakpartners

Daarmee helpen we onder andere thuiskoks, gezinnen én topchefs zoutbewust te koken en te genieten, zónder dat er een zoutpot aan te pas komt. En dat is precies waarom samenwerking met Faia food een logische stap is. Samen met andere zoutbewuste Smaakpartners zoals Tromp & Rueb, Verstegen, Scelta Mushrooms en Koppert Cress maakt Faia zich hard voor een voedingsaanbod met minder zout, zodat de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt.

Ongemerkt veel zout

Maar liefst 84% van het zout dat mensen binnenkrijgen komt uit bewerkte voedingsmiddelen en gerechten. Slechts 16% komt uit het zoutvaatje. Dagelijkse zoute boosdoeners zijn kazen, vleeswaren, bewerkt vlees en kant-en-klare vleesvervangers. Verder krijgen we ook ongemerkt veel zout binnen via kant-en-klare maaltijden, soepen en sauzen. Daarom werkt de Nierstichting samen met Smaakpartners, zodat gezonde keuzes makkelijker worden.

Meer weten over de producten van Faia? Lees het hier

Weet jij de zoutbewuste keuze te maken? Doe de Goed of Zout-quiz.