Edwin was een enthousiaste medeorganisator van de horeca vakwedstrijd Minder Zout, Meer Smaak, die wij samen met Hanos en Euro-Toques organiseren tijdens horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Met zijn energie, optimisme en warme persoonlijkheid zette hij zich altijd belangeloos in voor de Nierstichting, onder andere als moderator van deze wedstrijd.
Ondanks dat Edwin al langere tijd nierpatiënt was, bleef hij onvermoeibaar onze boodschap uitdragen: het belang van minder zout. Onlangs ontving hij een nieuwe nier van zijn vrouw, maar helaas werd deze al na korte tijd afgestoten. Door complicaties is Edwin overleden.
Edwin wist als geen ander chefs en leerlingen te inspireren om met andere smaken en bereidingswijzen te werken. Zijn overtuiging dat koken met minder zout leidt tot meer creativiteit en betere gezondheid, zullen wij blijven uitdragen. Wij hadden ons er zeer op verheugd opnieuw met hem samen te werken, maar ontvingen het verdrietige bericht van zijn overlijden.
Wij wensen zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Juist omdat Edwin zelf nierpatiënt was, voelt onze missie nog urgenter. In zijn nagedachtenis blijven wij ons onverminderd inzetten voor een wereld met gezonde nieren.

