Je ziet het niet meteen,

maar kinderen met een nierziekte hebben het zwaar
Want opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. Ze hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend.

Maar ze geven niet op. Elke dag weer vragen deze doorzetters het uiterste van zichzelf om gewoon te léven. Jonge helden zijn het. Voor hén willen wij er zijn. Daarom vragen wij in onze nieuwste commercial om te geven voor een toekomst waarin we nierziekten kunnen genezen. Bekijk hier de tv-commercial.

Maak kennis met Bay
Bay heeft sinds zijn tweede nefrotisch syndroom. Daardoor moet hij iedere dag veel medicatie slikken en is hij snel moe. Moeder Froukje vertelt: 'Tegen de tijd dat zijn nieren het echt niet meer doen, hopen we dat er een medicijn is gevonden. Ik heb er vertrouwen in dat Bay het volhoudt, hij is een echte kanjer.'

Bay
'Ik wil zo graag meedoen'
Bay (7 jaar)

Lees zijn verhaal

Investeren in ondersteuning en wetenschappelijk onderzoek
We investeren volop in wetenschappelijk onderzoek om nierziekten in de toekomst te kunnen genezen en om nierziekten bij kinderen beter te behandelen. En dat is hard nodig. Want de impact op het leven van jonge kinderen is enorm en een kind met een nierziekte blijft meestal zijn of haar hele leven nierpatiënt. Ook geven we nierpatiëntjes en hun ouders de begeleiding en ondersteuning die ze zo hard nodig hebben.

Wat doet de Nierstichting om nierziekten te kunnen genezen?

We werken aan een échte oplossing voor nierpatiënten: nierziekten genezen. Daarom investeert de Nierstichting in regeneratieve geneeskunde: baanbrekend onderzoek naar herstel van nierweefsel en lichaamseigen cellen, en zelfs het kweken van een ‘nier op maat’. Ook stimuleren we het bundelen van kennis en internationale samenwerking om wetenschappelijk doorbraken te versnellen. Onder meer met een actieve bijdrage aan het samenwerkingsverband RegMed XB.

Je ziet Michiel Schreuder in een laboratorium
'Laat kinderen zoveel mogelijk kind zijn'
prof. dr. Michiel Schreuder, kindernefroloog bij het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis

Gespecialiseerd in het nefrotisch syndroom

Geef voor een toekomst waarin we nierziekten kunnen genezen

Je kunt betalen via een automatische incasso of ideal