Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zuurkool zonder zout

Met dit recept voor zuurkool zonder zout zet je een voedzame, Hollandse maaltijd op tafel, zonder in te leveren op je gezondheid. Geniet ervan!

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

250 mg kalium,40 mg fosfaat
wittekool
15 MIN

6 ingrediënten

4 personen

  • 500 gwitte kool
  • 100 mlwater
  • 100 mlazijn
  • 5jeneverbessen
  • 5peperkorrels
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Snijd de kool fijn.

2

Breng het water met de azijn aan de kook. Voeg de specerijen en de kool toe en laat het geheel circa 5 minuten koken. Laat de kool met water en azijn afkoelen. Druk de kool stevig aan en zet hem in de koelkast.

3

Je kunt de zuurkool na 24 uur gebruiken, maar het is lekkerder om een dag of drie te wachten.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!