Verwarm de oven voor op 180 graden
Worteltjestaart
`
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

13 ingrediënten
12 personen
- 5eieren
- 300 gramdonkerbruine basterdsuiker
- 300 gramgeraspte wortelen
- 350ml. maïs- of zonnebloemolie
- 300 gramzelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepelkoek/speculaaskruiden
- 75 gramkruidnoten
- 40 grampoedersuiker
- 125 gramzachte roomboter
- 200 gramroomkaas
- 2 eetlepelscitroensap
- 50 grampoedersuiker
- 1citroen
Werkwijze
Beboter een springvorm van 24 cm doorsnede.
Klop, met een mixer, de eieren met de suiker gedurende 5 minuten tot een glad mengsel.
Roer er de geraspte wortelen en de olie doorheen.
Meng de koek/speculaaskruiden door het zelfrijzend bakmeel.
Schep dit voorzichtig door het ei/wortelmengsel.
Giet het taartbeslag in de springvorm en bak de taart gaar in ca. 60 minuten (als een statéprikker of breinaald er droog uitkomt is de taart gaar)
Laat de taart afkoelen.
Snijd de taart doormidden en besmeer de onderste helft met de kruidnotenpasta.
Verkruimel hiervoor de kruidnoten fijn (kan in een keukenmachine) en meng deze goed met de poedersuiker en de zachte roomboter.
Leg de bovenste taarthelft terug op de vulling.
Bestrijk de taart met de crème: meng hiervoor de zachte roomkaas met het citroensap, de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
Eventueel garneren met (plakjes) gekookte wortel.
Bestrijk deze met suikerwater voor de glans.