Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Wittewijnsaus

Lekker bij vis.

Voedingswaarden (per portie)

1 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

50 mg kalium
witte wijn
10 MIN

5 ingrediënten

2 personen

  • 50 g boters
  • 50 g bloems
  • 2 1/8 l zoutarme bouillon
  • 16 l droge witte wijns
  • 2 (versgemalen) peper  

Werkwijze

1

Laat de boter smelten in een steelpan en voeg al roerende de bloem toe. Laat de roux*, onder af en toe roeren, 2 minuten pruttelen op heel laag vuur.

2

Giet er vervolgens al roerende een scheut koude zoutarme bouillon bij. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en roer er scheutje voor scheutje de rest van de vloeistof en de droge witte wijn doorheen. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen.

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!