Maak de witlofblaadjes voorzichtig los en spoel ze in een kommetje water waaraan citroensap is toegevoegd. Dep de blaadjes droog en schik ze op een schaal.
Witlofbootjes met eimousse
Ze ogen sjiek, maar zijn heel gemakkelijk te bereiden, deze witlofbootjes met eiermousse. Bovendien is dit recept kalium- en zoutarm. Wel zo fijn.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

2 ingrediënten
2 personen
- 1 kleinwitlofstronkje
- 1/2 citroen
Werkwijze
Kook de eieren hard gedurende 8 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Snijd de eieren doormidden en haal de dooiers uit de helften. Wrijf de dooiers door een zeef en vang het kruim op in een kommetje. Doe er de mayonaise, yoghurt en het paprikapoeder bij en roer het mengsel glad. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep het mengsel in een spuitzak en vul er de blaadjes mee.
Roer een sausje van crème fraîche, citroensap, knoflook en kruiden. Schik de gevulde lofblaadjes op een grote schaal en serveer de saus in een kommetje ernaast.