Bak het vlees in het bak en braadvet rondom bruin.
Wildstoof met bladerdeegkorst
Is het wildseizoen gestart? Dan kun je ook thuis een heerlijke maaltijd serveren op basis van wild. Bijvoorbeeld dit recept voor zout- en kaliumarme wildstoof met bladerdeegkorst.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

15 ingrediënten
4 personen
- 500 gramstoofvlees van wild in stukken gesneden (hert, wildzwijn; rundvlees kan ook!)
- 3 eetlepelsvloeibaar bak en braadvet
- 1 rodeui, gesnipperd
- 1 eetlepelbloem
- 100 mlrode wijn
- 150 mlnatriumarme bouillon
- 3 takjestijm of theelepel gedroogde tijm
- 1 blaadjelaurier
- 3jeneverbessen
- 3 eetlepelscranberrycompote
- 4 plakjesroomboter bladerdeeg (diepvries)
- 1eidooier
- 4 eenpersoonsovenschaaltjes
- +gemalen peper uit de molen
- +½ eetlepel koekkruiden
Werkwijze
Bestrooi het vlees met gemalen peper.
Schep het vlees uit de braadpan.
Bak de ui in het achtergebleven braadvet ca. 2 minuten, voeg dan de bloem toe en laat dit kort meebakken.
Voeg de rode wijn en de natriumarme bouillon toe en roer totdat alles kookt.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de kruiden en de cranberrycompote toe.
Laat het vlees met de deksel op de pan in 2-3 uur op een zacht vuurtje gaar worden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg, verwarm de oven voor op 225 graden (heteluchtoven 200 graden)
Verwijder de jeneverbessen en het laurierblaadje uit de pan.
Verdeel het vlees + saus over 4 eenpersoons ovenschaaltjes (of mini braadpannetjes).
Dek de schaaltjes af met een plakje bladerdeeg; druk het aan de rand goed vast.
Snijd het deeg eventueel wat bij.
Bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier.
Zet de potjes 15-20 minuten in de oven tot de deegdeksels gaar en goudbruin zijn.