Bestrooi de kipfilet met versgemalen peper en paprikapoeder.
Waldorf-pastasalade
Deze waldorf pasta salade is ideaal voor op warme dagen.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
4 personen
- 300 gkipfilet
- 1- el olijfolie of vloeibare bak & braad
- 250 gongekookte pasta
- 0.5 kropijsbergsla
- 2 kleineappels
- 3 stengelsbleekselderij
- 1 bakjeselderijsalade à gram
- 50 mlmagere yoghurt
- 50 gwalnoten
- +versgemalen peper
- +paprikapoeder
Werkwijze
Verhit de olijfolie of bak & braad in een koekenpan. Bak de kipfilet in 10 - 15 minuten gaar en laat de kipfilet afkoelen.
Snijd de kipfilet in plakjes of blokjes.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de pasta afkoelen.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
Schil de appels en snijd deze in reepjes/blokjes van 1 cm.
Snijd de bleekselderij in kleine reepjes.
Meng de pasta, kip, sla, appel, bleekselderij, selderijsalade en yoghurt voorzichtig door elkaar.
Hak de walnoten fijn en strooi deze over de maaltijdsalade.
Bestrooi naar smaak met versgemalen peper.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten