Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Waldorf-pastasalade

Deze waldorf pasta salade is ideaal voor op warme dagen.

Voedingswaarden (per portie)

27 g eiwit,0.57 g zout (228 mg natrium),58 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

850 mg kalium,300 mg fosfaat
gepelde walnoot
25 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 300 gkipfilet
  • 1- el olijfolie of vloeibare bak & braad
  • 250 gongekookte pasta
  • 0.5 kropijsbergsla
  • 2 kleineappels
  • 3 stengelsbleekselderij
  • 1 bakjeselderijsalade à gram
  • 50 mlmagere yoghurt
  • 50 gwalnoten
  • +versgemalen peper
  • +paprikapoeder

Werkwijze

1

Bestrooi de kipfilet met versgemalen peper en paprikapoeder.

2

Verhit de olijfolie of bak & braad in een koekenpan. Bak de kipfilet in 10 - 15 minuten gaar en laat de kipfilet afkoelen.

3

Snijd de kipfilet in plakjes of blokjes.

4

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de pasta afkoelen.

5

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.

6

Schil de appels en snijd deze in reepjes/blokjes van 1 cm.

7

Snijd de bleekselderij in kleine reepjes.

8

Meng de pasta, kip, sla, appel, bleekselderij, selderijsalade en yoghurt voorzichtig door elkaar.

9

Hak de walnoten fijn en strooi deze over de maaltijdsalade.

10

Bestrooi naar smaak met versgemalen peper.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!