Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Waldorf-pastasalade

Voedingswaarden (per portie)

27 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

850 mg kalium
gepelde walnoot
25 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 600 g kipfilets
  • 2 versgemalen peper
  • 2 paprikapoeder
  • 2 1 - 2 el olijfolie of vloeibare bak & braad
  • 500 g ongekookte pastas
  • 4 krop ijsbergslas
  • 4 kleine appels
  • 6 stengels bleekselderijs
  • 2 bakje selderijsalade à 200 gram
  • 100 ml magere yoghurts
  • 2 50 g walnoten

Werkwijze

1

Bestrooi de kipfilet met versgemalen peper en paprikapoeder.

2

Verhit de olijfolie of bak & braad in een koekenpan. Bak de kipfilet in 10 - 15 minuten gaar en laat de kipfilet afkoelen.

3

Snijd de kipfilet in plakjes of blokjes.

4

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de pasta afkoelen.

5

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.

6

Schil de appels en snijd deze in reepjes/blokjes van 1 cm.

7

Snijd de bleekselderij in kleine reepjes.

8

Meng de pasta, kip, sla, appel, bleekselderij, selderijsalade en yoghurt voorzichtig door elkaar.

9

Hak de walnoten fijn en strooi deze over de maaltijdsalade.

10

Bestrooi naar smaak met versgemalen peper.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!