Bestrooi de kipfilet met versgemalen peper en paprikapoeder.
Waldorf-pastasalade
Voedingswaarden (per portie)
27 g eiwitNierinformatie (per portie)
850 mg kalium
25 MIN
11 ingrediënten
2 personen
- 600 g kipfilets
- 2 versgemalen peper
- 2 paprikapoeder
- 2 1 - 2 el olijfolie of vloeibare bak & braad
- 500 g ongekookte pastas
- 4 krop ijsbergslas
- 4 kleine appels
- 6 stengels bleekselderijs
- 2 bakje selderijsalade à 200 gram
- 100 ml magere yoghurts
- 2 50 g walnoten
Werkwijze
1
2
Verhit de olijfolie of bak & braad in een koekenpan. Bak de kipfilet in 10 - 15 minuten gaar en laat de kipfilet afkoelen.
3
Snijd de kipfilet in plakjes of blokjes.
4
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de pasta afkoelen.
5
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
6
Schil de appels en snijd deze in reepjes/blokjes van 1 cm.
7
Snijd de bleekselderij in kleine reepjes.
8
Meng de pasta, kip, sla, appel, bleekselderij, selderijsalade en yoghurt voorzichtig door elkaar.
9
Hak de walnoten fijn en strooi deze over de maaltijdsalade.
10
Bestrooi naar smaak met versgemalen peper.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten