Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Vissoep

Ook met een zout- of kaliumarm dieet kun je heel goed genieten van een voedzame vissoep. We leggen je uit hoe je dit zelf gemakkelijk bereidt.

Voedingswaarden (per portie)

6 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

150 mg kalium
vissenstaart voor zoutarme vissoep
160 MIN

4 ingrediënten

2 personen

  • 2 visgraten en vis
  • 300 gram vis, bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis of verse zalms
  • 2 kleine prei
  • 2 dille en/of peterselie

Werkwijze

1

Doe visgraten en vis in een pan met 1 liter water. Breng dit langzaam aan de kook en laat de bouillon 2,5 uur trekken.

2

Zeef de bouillon.

3

Snijd de 150 gram vis in stukken. Snijd de prei in ringen en hak de kruiden fijn.

4

Voeg de vis, prei en kruiden toe aan de gezeefde bouillon. Laat nog even koken.

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!