Snijd de koolvisfilets in blokjes en doe in een kom. Rasp de groene schil van de limoen boven de kom en pers de vrucht uit. Schep de rasp en het sap voorzichtig door de vis. Zet de kom afgedekt ca 15 minuten in de koelkast.
Viscurry met pompoen
Ben jij fan van herfstige smaken? Dan is dit recept voor een zoutarme viscurry met pompoen iets voor jou. Vol met verwarmende kruiden en smaken.
Voedingswaarden (per portie)
26 g eiwitNierinformatie (per portie)
970 mg kalium
10 ingrediënten
2 personen
- 8 koolvisfilets à 100 g (diepvries, ontdooid)
- 2 1 limoen
- 2 300 g rijst
- NaN een halve pompoen of voorgesneden in zak)
- 2 2 uien
- 2 3 el zonnebloemolie
- 2 3 el milde currypasta*
- 2 blikje kokosmelk (à 400 ml)
- 2 (versgemalen) peper
- 2 verse koriander
Werkwijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de pompoen in repen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd de schil eraf met een mes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1,5 cm.
Snipper de uien. Verhit de olie in een wok en bak de ui goudbruin. Voeg de currypasta toe en bak mee. Blus af met de kokosmelk. Voeg de pompoenblokjes en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de gemarineerde visblokjes toe, schep voorzichtig door de pompoen en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken. De pompoen moet zacht zijn.
Breng op smaak met vers gemalen peper en bestrooi met verse koriander.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.