Dep de vis droog met keukenpapier. Snijd de visfilet in kleine stukjes of maal grof in een blender. Doe de vistartaar in een kom en voeg de mosterd, kruiden, peper en paneermeel toe. Meng met je handen door elkaar. Vorm 4 burgers van het mengsel en wentel door de bloem. Zet de burgers in de koelkast.
Visburgers met lentegroente
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

12 ingrediënten
4 personen
- 500 gramwitvisfilet (roodbaars, koolvis, kabeljauw)
- 1 theelepelpittige mosterd
- 2 eetlepelsfijngehakte peterselie
- 2 eetlepelsfijngehakte bieslook
- 2 eetlepelspaneermeel
- 2 eetlepelsbloem
- 700 gramgroente naar keuze, bijvoorbeeld: (een combinatie van) peultjes, bospeen, groene asperges, velderwtjes
- 250 gramspaghetti
- 1 citroen(schoongeboend)
- 4lente-uitjes (of bosui)
- 3 eetlepelsolie
- +versgemalen peper
Werkwijze
Maak de groente schoon en kook in water (beet)gaar.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp het geel van de citroen (ca 1 eetlepel). Snijd de lente-ui in ringetjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de visburgers in ca 6 - 8 minuten goudbruin en gaar (afhankelijk van de dikte van de burgers). Schep de burgers uit de pan.
Schep de helft van lente-ui in de pan en roerbak 2 minuten. Voeg de citroenrasp toe en knijp citroen uit boven de pan. Schep de spaghetti erdoor. Voeg naar smaak versgemalen peper toe.
Serveer de visburgers met de pasta en de groente. Bestrooi met de rest van de lente-ui.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.