Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Visburgers met lentegroente

Voedingswaarden (per portie)

34 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

940 mg kalium
visfilet en citroen op snijplank
40 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 1000 gram witvisfilet (roodbaars, koolvis, kabeljauw)
  • 2 theelepel pittige mosterd
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselies
  • 4 eetlepels fijngehakte bieslooks
  • 2 versgemalen peper
  • 4 eetlepels paneermeels
  • 4 eetlepels bloems
  • 1400 gram groente naar keuze, bijvoorbeeld: (een combinatie van) peultjes, bospeen, groene asperges, velderwtjes
  • 500 gram spaghettis
  • 2 citroen (schoongeboend)
  • 2 4 lente-uitjes (of bosui)
  • 6 eetlepels olies

Werkwijze

1

Dep de vis droog met keukenpapier. Snijd de visfilet in kleine stukjes of maal grof in een blender. Doe de vistartaar in een kom en voeg de mosterd, kruiden, peper en paneermeel toe. Meng met je handen door elkaar. Vorm 4 burgers van het mengsel en wentel door de bloem. Zet de burgers in de koelkast.

2

Maak de groente schoon en kook in water (beet)gaar.

3

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Rasp het geel van de citroen (ca 1 eetlepel). Snijd de lente-ui in ringetjes.

5

Verhit de olie in een koekenpan en bak de visburgers in ca 6 - 8 minuten goudbruin en gaar (afhankelijk van de dikte van de burgers). Schep de burgers uit de pan.

6

Schep de helft van lente-ui in de pan en roerbak 2 minuten. Voeg de citroenrasp toe en knijp citroen uit boven de pan. Schep de spaghetti erdoor. Voeg naar smaak versgemalen peper toe.

7

Serveer de visburgers met de pasta en de groente. Bestrooi met de rest van de lente-ui.

  • Bron:  Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!