Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Varkensspies

Deze varkensspiesjes kunnen onder de gril, in een grillpan of op de hete barbecue.

Voedingswaarden (per portie)

29 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

600 mg kalium,350 mg fosfaat
varkensspies
30 MIN

7 ingrediënten

4 personen

  • 500 gmagere hamlappen
  • 4 elolijfolie
  • 1citroen, sap en rasp
  • 1 tlgemberpoeder (djahé)
  • 1 mespuntcayennepeper
  • +(versgemalen) peper
  • +vleesspiesen of houten satéstokjes

Werkwijze

1

Snijd de hamlappen in blokjes van 2 cm. Meng de olijfolie met de kruiden en meng deze marinade door het vlees. Laat het, op een koele plaats, enkele uren intrekken.

2

Leg de houten satéstokjes een half uurtje in het water. Rijg het vlees aan de spiesen of de stokjes. Gril het vlees in 12-15 minuten gaar onder de gril, in een grillpan of op de hete barbecue.  

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!