Vermeng het gehakt met de gesnipperde ui, komijn en fijngehakte peterselie. Maak het gehaktmengsel op smaak met (versgemalen) peper. Vorm hiervan 2 gehaktkoekjes.
Turks gehakt met yoghurt-muntsaus
Wij krijgen al trek als we dit recept voor Turks gehakt met yoghurt-muntsaus lezen. Heerlijk van smaak en natuurlijk kalium- en zoutarm. Perfect bij couscous.
Voedingswaarden (per portie)
4 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
100 mg kalium,60 mg fosfaat

35 MIN
10 ingrediënten
2 personen
- 200 glamsgehakt
- 1 kleineui, gesnipperd
- 2 tlkomijn (djinten uit een potje of fijngewreven komijnzaad)
- 2 elpeterselie
- 3 el(olijf)olie
- 0.13 literhalfvolle yoghurt
- 1/2 komkommer
- 1 teentjeknoflook
- 1 elverse munt, gesnipperd
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Bereid de yoghurtsaus: meng de yoghurt met in stukjes gesneden komkommer, uitgeperste knoflook en gesnipperde munt.
3
Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktkoekjes rondom bruin. Braad de gehaktkoekjes in circa 20 minuten op laag vuur, keer ze regelmatig om.
4
Serveer de koekjes met de yoghurtsaus.

