Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Turks gehakt met yoghurt-muntsaus

Wij krijgen al trek als we dit recept voor Turks gehakt met yoghurt-muntsaus lezen. Heerlijk van smaak en natuurlijk kalium- en zoutarm. Perfect bij couscous.

Voedingswaarden (per portie)

4 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

100 mg kalium,60 mg fosfaat
Zoutarm Turks gehakt met yoghurt-muntsaus
35 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 200 glamsgehakt
  • 1 kleineui, gesnipperd
  • 2 tlkomijn (djinten uit een potje of fijngewreven komijnzaad)
  • 2 elpeterselie
  • 3 el(olijf)olie
  • 0.13 literhalfvolle yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1 teentjeknoflook
  • 1 elverse munt, gesnipperd
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Vermeng het gehakt met de gesnipperde ui, komijn en fijngehakte peterselie. Maak het gehaktmengsel op smaak met (versgemalen) peper. Vorm hiervan 2 gehaktkoekjes.

2

Bereid de yoghurtsaus: meng de yoghurt met in stukjes gesneden komkommer, uitgeperste knoflook en gesnipperde munt.

3

Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktkoekjes rondom bruin. Braad de gehaktkoekjes in circa 20 minuten op laag vuur, keer ze regelmatig om.

4

Serveer de koekjes met de yoghurtsaus.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!