Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Tonijnsalade voor op brood

Met dit recept voor zout- en kaliumarme tonijnsalade maak jij van jouw boterham een feestje. Fris, voedzaam en gezond: het ideale beleg.

Voedingswaarden (per portie)

8 g eiwit,0.44 g zout (176 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

80 mg kalium,75 mg fosfaat
Zout- en kaliumarme tonijnsalade op een broodje
5 MIN

6 ingrediënten

4 personen

  • 2 cocktailaugurkjes (zoetzuur)
  • 100 guitgelekte tonijn (uit blik, in water)
  • 1 elmayonaise
  • +½ sjalotje
  • +paar druppels tabasco of ½ eetlepel chilisaus
  • +versgemalen peper

Werkwijze

1

Snijd of hak een ½ sjalotje en 2 cocktail augurkjes zoetzuur in hele kleine stukjes.

2

Trek 100 gram uitgelekte tonijn (uit blik, in water) met 2 vorken los in een bewaardoosje.

3

Voeg 1 flinke eetlepel mayonaise, de sjalot en augurk toe en schep door elkaar.

4

Voeg naar smaak een paar druppels tabasco of ½ eetlepel chilisaus en versgemalen peper toe.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!