Maak bouillon van het bouillonblokje en een halve liter water. Houd de bouillon warm op laag vuur.
Tomatenrisotto
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
2 personen
- 1 zoutarmbouillonblokje
- 15 gboter
- 1 kleinsjalotje
- 100 grisottorijst
- 50 mldroge witte wijn
- 100 mlpassata (gezeefde tomaat)
- 1 bolbuffelmozzarella (uitlekgewicht 125 g)
- 40 grucola
- +zwarte peper
Werkwijze
Snipper het sjalotje.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak de uisnippers 8 tot 10 minuten, zonder dat ze bruin worden.
Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.
Giet de wijn in de pan en roer goed door. Laat de rijst de wijn helemaal opnemen.
Voeg nu soeplepel voor soeplepel de warme bouillon toe. Blijf goed roeren. Laat de rijst het vocht steeds helemaal opnemen.
Ga door tot de rijst gaar is, maar de risotto iets aan de dikke kant. Dit duurt 15 tot 25 minuten. Misschien hebt u niet alle bouillon nodig.
Voeg nu de passata toe en warm de risotto goed door.
Snijd de mozzarella in stukjes.
Haal de pan van het vuur en voeg de mozzarella en wat peper toe.
Schep voorzichtig om en laat een paar minuten staan met het deksel op de pan.
Verdeel de rucola over 2 diepe borden en schep de risotto erop.
