Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Tabouleh

Deze tabouleh is snel en simpel te maken!

Voedingswaarden (per portie)

7 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

650 mg kalium,140 mg fosfaat
Tabouleh
25 MIN

7 ingrediënten

4 personen

  • 160 gbulgur
  • 2 elolijfolie
  • 250 gkerstomaatjes, gehalveerd
  • 8lente-uitjes, in fijne ringetjes
  • 4 elcitroensap
  • 4 elverse bladpeterselie, gehakt
  • 4 elvers muntblad, gehakt

Werkwijze

1

Schenk in een kom koud water over de bulgur en laat deze 15 minuten weken. Giet de bulgur in een zeef en spoel met koud water. Druk het overtollige vocht eruit.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de bulgur, tomaatjes en lente-uitjes tot de ui lichtbruin is. Haal de pan van het vuur en schep 4 eetlepels citroensap, peterselie- en muntblad door de tabouleh.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!