Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Sperziebonensalade met knoflook-muntdressing

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

450 mg kalium,80 mg fosfaat
munt
30 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 600 gschoongemaakte sperziebonen
  • 60g)
  • 2 teentjesknoflook
  • 1 theelepelgeraspte citroenschil
  • 1 eetlepelcitroensap
  • 6muntblaadjes
  • +1½ eetlepel mayonaise
  • +½ theelepel gedroogde tijm
  • +versgemalen peper
  • +½ rode ui, in ringen gesneden

Werkwijze

1

Kook de sperziebonen beetgaar in een pan met ruim water.

2

Afgieten in een zeef en laten schrikken onder de koude kraan.

3

Laat goed uitlekken en afkoelen.

4

Meng voor het sausje ondertussen de crème fraiche en de mayonaise door elkaar.

5

Snijd de knoflook fijn (of haal ze door de knoflookpers) en roer het samen met de citroenrasp, citroensap, tijm en peper door elkaar.

6

Snijd de gewassen muntblaadjes in dunne sliertjes en roer deze door de dressing. Schep de sperziebonen om met de knoflook-muntdressing en strooi de rode uiringen erover.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!