Klop de slagroom met de helft van de suiker lobbig en zet zolang in de koelkast.
Speculaastiramisu
Nou vinden wij gewone tiramisu al niet te versmaden, maar bij dit recept voor zout- en kaliumarme speculaastiramisu beginnen we helemaal te watertanden. Kom maar door!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

7 ingrediënten
10 personen
- 500 mlslagroom
- 100 gfijne kristalsuiker
- 500 gmascarpone
- 2 zakjesvanillesuiker
- 1 pakspeculaas
- +mok espresso, afgekoeld
- +cacaopoeder voor de afwerking
Werkwijze
Klop de mascarpone met de andere helft van de suiker en de vanillesuiker door elkaar.
Meng slagroom en mascarpone door elkaar, niet te lang kloppen.
Doop de speculaasjes 1 voor 1 kort in de koffie en verkruimel ze grof met een vorkje in een schaaltje.
Doe een laag speculaas op de bodem van een schaal of glaasjes en vervolgens een laag van het mascarponemengsel.
Dit een aantal keer herhalen.
Afdekken en in de koelkast laten doortrekken. Liefst 1 dag of zelfs 2 dagen van tevoren maken.
Voor het opdienen bedekken met een dikke laag cacaopoeder (door een zeef).