Klop de eierdooiers, de suiker en de amaretto in een kom met de mixer licht en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Speculaasparfait
Met dit recept voor zout- en kaliumarme speculaasparfait heb je eens iets anders dan klassiek roomijs. Ook fijn: de bereiding is vrij eenvoudig. Succes!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
6 personen
- 3eierdooiers
- 100 gsuiker
- 1 borrelglasamaretto (amandellikeur)
- 150 mlmelk
- 1 theelepelkaneel of speculaaskruiden
- 6amandelspeculaasjes
- 200 mlslagroom
- 1liter
- +slagroom en/of garneerchocolaatjes ter versiering
Werkwijze
Laat intussen de melk met de kaneel of de kruiden op een zacht vuurtje trekken.
Klop de hete melk in een dun straaltje door het eierdooiermengsel.
Doe alles terug in de pan en breng, goed roerend, het geheel net aan de kook.
Zet de pan in een laagje koud water en laat de vla, onder af en toe roeren, afkoelen.
Verkruimel de speculaasjes grof.
Bekleed de cakevorm met plasticfolie.
Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de afgekoelde vla.
Spatel er tot slot de speculaaskruimels door en schep het mengsel in de vorm.
Zet het geheel goed afgedekt in de vriezer. (Dit dessert kan dus ruim van tevoren gemaakt worden.)
Haal de parfait circa 20 minuten voor het serveren uit de diepvries en zet ’m in de koelkast.
Stort de parfait uit de vorm en snij deze in plakken.
Verdeel de plakken over 6 bordjes en garneer ze met een toef slagroom en/of een garneerchocolaatje.