Snij de cake in blokjes en verdeel deze over 4 schaaltjes.
Sinaasappeltriffle met kwark
Wil je eens iets anders serveren dan cake of taart? Dan is deze zout- en kaliumarme sinaasappeltrifle met kwark een aanrader. Heerlijk zoet en fruitig.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

8 ingrediënten
4 personen
- 0.33 cake(ongeveer 150 g)
- 6 eetlepelssherry
- 3sinaasappels
- 40 gsuiker
- 6 eetlepelssinaasappelmarmelade
- 200 gmagere kwark
- 1 bekertjeslankroom (125 ml)
- 4 blaadjesmint
Werkwijze
Sprenkel de sherry erover.
Maak 1 sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de sinaasappel uit.
Breng de sinaasappelrasp met de helft van de suiker aan de kook en laat dit mengsel inkoken.
Schil de rest van de sinaasappels en snij ze in plakjes.
Verwarm de plakjes sinaasappel in de siroop.
Leg de plakjes sinaasappel op de cake en verdeel de siroop erover.
Meng de kwark, de marmelade en de (met de rest van de suiker) stijfgeklopte slagroom.
Schep het kwarkmengsel op de sinaasappel en garneer met een blaadje mint.