Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Schuimomelet met aardbeien

Dit recept voor een schuimomelet is een perfect basisrecept voor een zout- en kaliumarm dessert of ontbijt. Combineer met aardbeien of ander vers fruit.

Voedingswaarden (per portie)

11 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

200 mg kalium
Zout- en kaliumarme schuimomelet met aardbeien in een schaaltje
20 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 200 g aardbeiens
  • 2 3 eieren
  • 6 eetlepels slagrooms
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepel fijne tafelsuiker of basterdsuiker
  • 50 g boters
  • 2 poedersuiker

Werkwijze

1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in stukjes.

2

Splits de eieren.

3

Meng de eierdooiers met de room en het zakje vanillesuiker.

4

Klop de eiwitten met de eetlepel suiker in een vetvrije kom tot een stevig schuim.

5

Spatel het dooiermengsel luchtig door het eiwitschuim.

6

Zorg ervoor dat het mengsel mooi schuimig blijft.

7

Smelt de boter in een middelgrote koekenpan.

8

Schep het schuimige eimengsel in de pan.

9

Leg een deksel op de pan en bak de omelet op een heel laag vuur tot de onderkant lichtbruin begint te kleuren en de bovenkant bijna droog is.

10

Laat de omelet op een warme schaal glijden, leg de aardbeien ernaast en bestrooi ze met poedersuiker.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!