Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in stukjes.
Schuimomelet met aardbeien
Dit recept voor een schuimomelet is een perfect basisrecept voor een zout- en kaliumarm dessert of ontbijt. Combineer met aardbeien of ander vers fruit.
Voedingswaarden (per portie)
11 g eiwitNierinformatie (per portie)
200 mg kalium
7 ingrediënten
2 personen
- 200 g aardbeiens
- 2 3 eieren
- 6 eetlepels slagrooms
- 2 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepel fijne tafelsuiker of basterdsuiker
- 50 g boters
- 2 poedersuiker
Werkwijze
Splits de eieren.
Meng de eierdooiers met de room en het zakje vanillesuiker.
Klop de eiwitten met de eetlepel suiker in een vetvrije kom tot een stevig schuim.
Spatel het dooiermengsel luchtig door het eiwitschuim.
Zorg ervoor dat het mengsel mooi schuimig blijft.
Smelt de boter in een middelgrote koekenpan.
Schep het schuimige eimengsel in de pan.
Leg een deksel op de pan en bak de omelet op een heel laag vuur tot de onderkant lichtbruin begint te kleuren en de bovenkant bijna droog is.
Laat de omelet op een warme schaal glijden, leg de aardbeien ernaast en bestrooi ze met poedersuiker.