Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rucola bietsalade

Deze rucola-bietsalade kun je eigenlijk altijd serveren, ongeacht het seizoen. Combineer dit zoutarme recept bijvoorbeeld met zalm en je bent klaar.

Voedingswaarden (per portie)

4 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium,90 mg fosfaat
Zoutarme rucola-bietsalade
20 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 2 grotegekookte bieten (200 g per stuk)
  • 75 grucola
  • 3lente-uitjes
  • 30 gwalnoten
  • 1 eetlepelolijfolie
  • 1 tot2 theelepels (appel)azijn
  • 2 eetlepelszure room
  • 1 eetlepelmayonaise
  • 1 eetlepelyoghurt
  • 1 tot2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)

Werkwijze

1

Pel de bietjes en snij een stukje van de boven- en onderkant af.

2

Snij de bietjes in blokjes.

3

Leg de rucola kort in ijskoud water en laat ze uitlekken.

4

Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes.

5

Hak de walnoten grof.

6

Roer de olie en azijn door elkaar en meng het door de uitgelekte rucola.

7

Roer de zure room, mayonaise en yoghurt door elkaar tot een glad sausje.

8

Meng er de mierikswortel naar smaak door en voeg 1 eetlepel lente-uitjes toe.

9

Verdeel de rucola en de bietjes over 4 bordjes. Verdeel de rest van de lente-ui hierover en druppel de mieriksworteldressing over het geheel.

10

Bestrooi de salade ten slotte met de gehakte walnoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!