Pel de bietjes en snij een stukje van de boven- en onderkant af.
Rucola bietsalade
Deze rucola-bietsalade kun je eigenlijk altijd serveren, ongeacht het seizoen. Combineer dit zoutarme recept bijvoorbeeld met zalm en je bent klaar.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
4 personen
- 2 grotegekookte bieten (200 g per stuk)
- 75 grucola
- 3lente-uitjes
- 30 gwalnoten
- 1 eetlepelolijfolie
- 1 tot2 theelepels (appel)azijn
- 2 eetlepelszure room
- 1 eetlepelmayonaise
- 1 eetlepelyoghurt
- 1 tot2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
Werkwijze
Snij de bietjes in blokjes.
Leg de rucola kort in ijskoud water en laat ze uitlekken.
Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Hak de walnoten grof.
Roer de olie en azijn door elkaar en meng het door de uitgelekte rucola.
Roer de zure room, mayonaise en yoghurt door elkaar tot een glad sausje.
Meng er de mierikswortel naar smaak door en voeg 1 eetlepel lente-uitjes toe.
Verdeel de rucola en de bietjes over 4 bordjes. Verdeel de rest van de lente-ui hierover en druppel de mieriksworteldressing over het geheel.
Bestrooi de salade ten slotte met de gehakte walnoten.





