Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Roomworteltjes met kervel

Gezond, voedzaam en bijna zoet van smaak; dat is dit zoutarme recept voor roomworteltjes met kervel. Heerlijk met je favoriete soort vlees of vis.

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium,110 mg fosfaat
Kalium- en zoutarme roomworteltjes
15 MIN

4 ingrediënten

2 personen

  • 300 gschoongemaakte worteltjes
  • 100 mlkookroom
  • +nootmuskaat
  • +enkele takjes kervel

Werkwijze

1

Kook de worteltjes 10 minuten in water.

2

Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze afkoelen.

3

Snijd de afgekoelde worteltjes in schuine stukken van ca. 3 cm.

4

Breng in een pannetje de kookroom aan de kook, voeg nootmuskaat en de wortelstukjes toe.

5

Laat ze doorwarmen.

6

Hak intussen de kervel grof en strooi dit over de worteltjes met room.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!