Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rodebessensaus

Deze saus is lekker bij biefstuk en wild.

Voedingswaarden (per portie)

Nierinformatie (per portie)

50 mg kalium,10 mg fosfaat
rode bessen
15 MIN

5 ingrediënten

4 personen

  • 1sjalotje, gesnipperd
  • 100 mlrode wijn
  • 3 elrodebessengelei
  • 100 gkoude roomboter, in stukjes
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Fruit de sjalotsnippers in het achtergebleven bak- en braadvet van het vlees.

2

Voeg de wijn en rodebessengelei toe en roer het aanbaksel op middelhoog vuur los. Laat het geheel inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.

3

Draai het vuur laag en klop klontje voor klontje de koude boter door het vocht. Breng de saus op smaak met (versgemalen) peper.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!