Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Reebiefstuk in rode port-saus

Staan de feestdagen voor de deur of heb je iets anders te vieren? Verras je eters eens met deze reebiefstuk met zoutarme rode portsaus. Feestelijk!

Voedingswaarden (per portie)

25 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

700 mg kalium
plakjes zoutarme reebiefstuk op bord
25 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 300 gram boters
  • 200 gram suikers
  • 4 eetlepels verse tijms
  • 24 kleine uitjes, gepeld en gehalveerds
  • 700 ml bouillon zonder zout s
  • 12 kleine reebiefstukjes (80-100 gram per stuk) op kamertemperatuurs
  • 2 3 appels, zonder klokhuis, in plakken
  • 400 ml rode ports
  • 150 gram veldslas

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verwarm de helft van de boter in een braadslee, strooi er suiker, tijm en peper in.

2

Leg de uien er in met de snijkant naar beneden.

3

Giet ¼ van de bouillon bij de uien en laat in 25 minuten gaar worden.

4

Halverwege keren.

5

Bestrooi de reebiefstuk met vers gemalen peper en bak ze in de rest van de boter op hoog vuur in 3-4 minuten per kant (ze zijn dan roze van binnen).

6

Leg de biefstukken naast elkaar op een verwarmde schaal en dek af met aluminium folie.

7

Bak de plakken appel in het bakvet bruin en leg ze om de biefstukken heen.

8

Schenk de port en de rest van de bouillon bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het mengsel inkoken tot 2/3.

9

Schep deze saus over de biefstukken.

10

Serveer de biefstukken met gekonfijte uien en plakken appel en plukjes veldsla.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!