Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verwarm de helft van de boter in een braadslee, strooi er suiker, tijm en peper in.
Reebiefstuk in rode port-saus
Staan de feestdagen voor de deur of heb je iets anders te vieren? Verras je eters eens met deze reebiefstuk met zoutarme rode portsaus. Feestelijk!
Voedingswaarden (per portie)
25 g eiwitNierinformatie (per portie)
700 mg kalium
9 ingrediënten
2 personen
- 300 gram boters
- 200 gram suikers
- 4 eetlepels verse tijms
- 24 kleine uitjes, gepeld en gehalveerds
- 700 ml bouillon zonder zout s
- 12 kleine reebiefstukjes (80-100 gram per stuk) op kamertemperatuurs
- 2 3 appels, zonder klokhuis, in plakken
- 400 ml rode ports
- 150 gram veldslas
Werkwijze
Leg de uien er in met de snijkant naar beneden.
Giet ¼ van de bouillon bij de uien en laat in 25 minuten gaar worden.
Halverwege keren.
Bestrooi de reebiefstuk met vers gemalen peper en bak ze in de rest van de boter op hoog vuur in 3-4 minuten per kant (ze zijn dan roze van binnen).
Leg de biefstukken naast elkaar op een verwarmde schaal en dek af met aluminium folie.
Bak de plakken appel in het bakvet bruin en leg ze om de biefstukken heen.
Schenk de port en de rest van de bouillon bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het mengsel inkoken tot 2/3.
Schep deze saus over de biefstukken.
Serveer de biefstukken met gekonfijte uien en plakken appel en plukjes veldsla.