Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Ras-el-hanout

Geniet van de Noord-Afrikaanse keuken door je eigen zoutarme ras el hanout te maken. Met deze mix kun je veel kanten op, dus varieer erop los.

Marktkraam vol specerijen, waaronder zoutarme ras el hanout
5 MIN

15 ingrediënten

4 personen

  • 5laurierblaadjes
  • 1 elgedroogde tijm
  • 1 elzwarte peperkorrels
  • 1 elgemalen nootmuskaat
  • 1 el(gemalen) kruidnagel
  • 1 elkaneel
  • 1 tlkoriander
  • +mespuntje foelie
  • +mespuntje kardemom
  • +mespuntje gemberpoeder
  • +mespuntje komijnzaad
  • +mespuntje gemalen allspice
  • +mespuntje kurkuma
  • +mespuntje anijszaad
  • +mespuntje cayennepeper

Werkwijze

1

Maal alle ingrediënten gedurende 1 minuut fijn in een molen, vijzel of keukenmachine.

2

Bewaar de mix in een gesloten potje op een donkere plaats.

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!