Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rabarbertaart

Voedingswaarden (per portie)

5 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

250 mg kalium
rabarber muffin
20 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 300 gram suikers
  • 2 rasp van 1 citroen, alleen het geel van de schil
  • 300 gram zachte boters
  • 2 3 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeels
  • 1000 gram rabarber in kleine stukjes gesnedens
  • 4 zakjes vanillesuikers
  • 60 gram suikers
  • 6 afgestreken eetlepels custardpoeders

Werkwijze

1

Vet een bakvorm met een doorsnee van 24 cm in met boter.

2

Verwarm de oven voor op 150 graden.

3

Roer de suiker, het citroenrasp en de zachte boter in een kom los.

4

Mix er dan één voor één de eieren door.

5

Voeg een volgend ei pas toe wanneer het eerste ei goed opgenomen is in het boter/suikermengsel.

6

Schep er tot slot voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door: het wordt een dik cakebeslag.

7

Meng in een andere kom de rabarberstukjes met de vanillesuiker, de suiker en het custardpoeder.

8

Doe het cakebeslag in de ingevette bakvorm en verdeel het rabarbermengsel er over.

9

Bak de taart in het midden van de voorverwarmde over in ca. 1 uur gaar en bruin.

10

U kunt checken of de taart gaar is door er een prikker in te steken. Die moet er droog uitkomen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!