Vet een bakvorm met een doorsnee van 24 cm in met boter.
Rabarbertaart
Voedingswaarden (per portie)
5 g eiwitNierinformatie (per portie)
250 mg kalium
9 ingrediënten
2 personen
- 300 gram suikers
- 2 rasp van 1 citroen, alleen het geel van de schil
- 300 gram zachte boters
- 2 3 eieren
- 300 gram zelfrijzend bakmeels
- 1000 gram rabarber in kleine stukjes gesnedens
- 4 zakjes vanillesuikers
- 60 gram suikers
- 6 afgestreken eetlepels custardpoeders
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Roer de suiker, het citroenrasp en de zachte boter in een kom los.
Mix er dan één voor één de eieren door.
Voeg een volgend ei pas toe wanneer het eerste ei goed opgenomen is in het boter/suikermengsel.
Schep er tot slot voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door: het wordt een dik cakebeslag.
Meng in een andere kom de rabarberstukjes met de vanillesuiker, de suiker en het custardpoeder.
Doe het cakebeslag in de ingevette bakvorm en verdeel het rabarbermengsel er over.
Bak de taart in het midden van de voorverwarmde over in ca. 1 uur gaar en bruin.
U kunt checken of de taart gaar is door er een prikker in te steken. Die moet er droog uitkomen.