Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Oriëntaalse tongfilet

Voedingswaarden (per portie)

20 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium,230 mg fosfaat
scholfilet
20 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 2 tongfiletsà g
  • 2 elvloeibaar bak- en braadvet
  • 1 schijfananas uit blik
  • 1 bolletjegember
  • 4 elslagroom
  • 3 elmandarijntjes uit blik
  • 1 elgembersiroop
  • +(cayenne)peper
  • +kerriepoeder

Werkwijze

1

Bestrooi de tongfilet met peper en kerriepoeder. Bak de filet aan beide zijden bruin in het hete bak- en braadvet.

2

Snijd de ananas en gember fijn en verdeel deze over de vis.

3

Meng de slagroom met de mandarijntjes en gembersiroop en giet dit over de vis. Laat alles goed warm worden.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!