Maak de aardbeien schoon, haal de kroontjes eraf en snij ze in kleine stukjes.
Meringue met aardbeien en mascarpone
Trakteer je eters eens op iets bijzonders met dit recept voor meringue met aardbeien en mascarpone. Het is lekker, ziet er mooi uit en is helemaal zoutarm. Fijn!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

8 ingrediënten
4 personen
- 1 bakjeaardbeien (150 g)
- 1citroen
- 2eiwitten
- 100 gsuiker
- 1 bakjemascarpone (125 g)
- 1 zakjevanillesuiker
- +bakpapier
- +fijngesnipperde munt
Werkwijze
Rasp de schil van de citroen.
Splits de eieren. Je hebt alleen het eiwit nodig.
Klop dit met een mixer.
Voeg in 2 porties in totaal 100 g suiker toe tot het eiwit glanst.
Check of het eiwit voldoende stijf is door de kom op zijn kop te houden.
Het eiwit mag niet uit de kom vallen.
Roer de geraspte citroenschil door het stijfgeklopte eiwit.
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Leg bakpapier op het bakblik.
Schep het eiwit met een lepel in 8 rondjes op het papier.
Bak de meringues ongeveer 90 minuten in de voorverwarmde oven.
De buitenkant wordt krokant, de binnenkant blijft zacht.
Klopt de mascarpone met de vanillesuiker.
Leg 4 meringues op 4 schoteltjes, verdeel er de mascarpone over en stukjes aardbei.
Dek het mengsel af met een meringue.
Garneer met fijngesnipperde munt.
