Meng de reepjes kipfilet met de Kip Speciaal-mix. Verhit de olijfolie en roerbak de kipreepjes rondom bruin en gaar.
Little gem-salade met kip, vijgen en tuinkruidenvinaigrette
Dit recept voor little gem-salade met kip, vijgen en tuinkruidenvinaigrette is heerlijk friszoet, zoutarm, kleurrijk en lekker snel klaar. Perfect voor een mooie voorjaars- of zomeravond.
Voedingswaarden (per portie)
22 g eiwit,0.15 g zout (60 mg natrium),20 g koolhydraten
Nierinformatie (per portie)
770 mg kalium,290 mg fosfaat

20 MIN
11 ingrediënten
4 personen
- 300 gramkipfilet, in reepjes
- 1 eetlepelKip Speciaal-mix
- 2 eetlepelsolijfolie
- 2 kropjeslittle gem
- 75 gramrucola
- 4vijgen, in vieren gesneden
- 50 gramwalnoten, grof gehakt
- 1 eetlepelwitte-wijnazijn
- 8 eetlepelszonnebloemolie
- 1 eetlepeltuinkruidenmix
- 4 eetlepelshoning
Werkwijze
1
2
Leg ze op een stuk keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.
3
Haal de blaadjes van de little gem los en verdeel ze samen met de rucola over een schaal.
4
Verdeel de kipreepjes, vijgen en walnoten over de salade.
5
Meng alle ingrediënten van de tuinkruidenvinaigrette goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat honing toe naar smaak. Besprenkel de salade met tuinkruidenvinaigrette.
- Bron: Spice Wise koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout, Michel Hanssen
