Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Little gem-salade met kip, vijgen en tuinkruidenvinaigrette

Dit recept voor little gem-salade met kip, vijgen en tuinkruidenvinaigrette is heerlijk friszoet, zoutarm, kleurrijk en lekker snel klaar. Perfect voor een mooie voorjaars- of zomeravond.

Voedingswaarden (per portie)

22 g eiwit,0.15 g zout (60 mg natrium),20 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

770 mg kalium,290 mg fosfaat
Zoutarme little gem-salade met kip, vijgen en tuinkruidenvinaigrette
20 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 300 gramkipfilet, in reepjes
  • 1 eetlepelKip Speciaal-mix
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 2 kropjeslittle gem
  • 75 gramrucola
  • 4vijgen, in vieren gesneden
  • 50 gramwalnoten, grof gehakt
  • 1 eetlepelwitte-wijnazijn
  • 8 eetlepelszonnebloemolie
  • 1 eetlepeltuinkruidenmix
  • 4 eetlepelshoning

Werkwijze

1

Meng de reepjes kipfilet met de Kip Speciaal-mix. Verhit de olijfolie en roerbak de kipreepjes rondom bruin en gaar.

2

Leg ze op een stuk keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.

3

Haal de blaadjes van de little gem los en verdeel ze samen met de rucola over een schaal.

4

Verdeel de kipreepjes, vijgen en walnoten over de salade.

5

Meng alle ingrediënten van de tuinkruidenvinaigrette goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat honing toe naar smaak. Besprenkel de salade met tuinkruidenvinaigrette.

  • Bron: Spice Wise koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout, Michel Hanssen

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!