Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het kruidenbuiltje en/of de laurier en tijm toe aan het kookwater. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Linzenovenschotel met rijst
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
4 personen
- 200 ggedroogde groene linzen
- 1 kruidenbuiltjeof blaadje laurier en takje tijm
- 250 gzilvervliesrijst
- 1 elolijfolie
- 1ui, in kleine stukjes gesneden
- 2 rodepaprika’s, gewassen en in stukjes gesneden
- 100 gchampignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
- 150 ghalfvolle kwark
- 150 gbelegen kaas met minder zout, geraspt
- 25 gpaneermeel
- +ongezouten boter/margarine
Werkwijze
Verwarm de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de ui bruin. Voeg de paprika en champignons toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten.
Meng ondertussen de kaas met de kwark tot een massa.
Voeg de rijst en linzen toe aan de wok of koekenpan en meng het geheel door elkaar.
Vet de ovenschaal in met olie. Voeg de helft van het groente- rijstmengsel in de ovenschaal. Smeer hierover het kaas- kwarkmengsel. Voeg vervolgens de andere helft van de rijst met groente toe aan de ovenschaal. Strooi er paneermeel over en verdeel hierover klontjes boter/margarine.
Bak het geheel bruin in 35 minuten in de oven.