Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Linzenovenschotel met rijst

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit,0.75 g zout (300 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1000 mg kalium,650 mg fosfaat
linzen
70 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 200 ggedroogde groene linzen
  • 1 kruidenbuiltjeof blaadje laurier en takje tijm
  • 250 gzilvervliesrijst
  • 1 elolijfolie
  • 1ui, in kleine stukjes gesneden
  • 2 rodepaprika’s, gewassen en in stukjes gesneden
  • 100 gchampignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
  • 150 ghalfvolle kwark
  • 150 gbelegen kaas met minder zout, geraspt
  • 25 gpaneermeel
  • +ongezouten boter/margarine

Werkwijze

1

Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het kruidenbuiltje en/of de laurier en tijm toe aan het kookwater. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Verwarm de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de ui bruin. Voeg de paprika en champignons toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten.

3

Meng ondertussen de kaas met de kwark tot een massa.

4

Voeg de rijst en linzen toe aan de wok of koekenpan en meng het geheel door elkaar.

5

Vet de ovenschaal in met olie. Voeg de helft van het groente- rijstmengsel in de ovenschaal. Smeer hierover het kaas- kwarkmengsel. Voeg vervolgens de andere helft van de rijst met groente toe aan de ovenschaal. Strooi er paneermeel over en verdeel hierover klontjes boter/margarine.

6

Bak het geheel bruin in 35 minuten in de oven.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!